Orgeltocht door Moordrecht op zaterdag 23 september

Delhaye-orgel Dorpskerk Moordrecht | © beeld ORGELNIEUWS

Op zaterdag 23 september vindt een orgeltocht plaats door Moordrecht. Onder leiding van Gerben Budding en Bas Koster worden drie historische orgels in het dorp bezocht.

Text Example

advertentieHet programma gaat om 13.30 uur van start in de rooms-katholieke kerk van de H. Johannes Onthoofding aan Oosteinde 23 in Moordrecht. Na ontvangst met koffie, thee een stroopwafels wordt een toelichting gegeven bij het J.J. Vollebregt-orgel (8/IaP) uit 1864. Het orgel wordt vervolgens bespeeld door Jan Hogendoorn, orgelstudent aan het Conservatorium Amsterdam.

Dorpscentrum

De tocht vervolgt naar het ongeveer twee kilometer verderop gelegen dorpscentrum waar om 15.00 uur het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Beth-El (Molenlaan 1) wordt bezocht. Na een toelichting bij het Flaes-orgel uit 1871 (13/IIP) zal Bas Koster een orgelbespeling verzorgen.

Het laatste orgel van de tocht is het Delhaye-orgel uit 1773 in de Dorpskerk. Om 16.00 sluit de Goudse stadsorganist Gerben Budding de tocht af met een orgelbespeling. De middag duurt tot ongeveer 17.15 uur.

Aanmelden

Deelname aan de tocht kost € 30 per persoon. Aanmelden kan via  orgeltocht.hollandscheijssel@gmail.com