Orgeltocht naar Berkenwoude, Haastrecht en Oudewater

orgel haastrecht barnabaskerk
Maarschalkerweerd-orgel Sint-Barnabaskerk Haastrecht | © orgelfoto.nl

Op zaterdag 19 oktober wordt opnieuw een orgeltocht gehouden in de regio Gouda. Onder leiding van organisten Gerben Budding en Bas Koster worden orgels bezocht in Berkenwoude, Haastrecht en Oudewater.

Text Example

advertentieDe tocht begint om 12.30 uur in kerkgebouw De Fontein van de Gereformeerde Gemeente in Berkenwoude. Na ontvangst met koffie, thee en stroopwafels wordt hier het vorige jaar geplaatste Van Dam-orgel (1904) toegelicht en bespeeld door Gerben Budding.

Haastrecht

Het tweede orgel van de tocht is het Maarschalkerweerd-orgel (1845/1880) in de Sint-Barnabaskerk in Haastrecht. Tussen 14.30 en 15.45 uur zal Bas Koster een toelichting bij dit orgel geven, gevolgd door een bespeling.

Oudewater

Als laatste wordt om 16.15 uur de Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater aangedaan. Vaste bespeler en en stadsorganist Gerben Mourik zal hier zowel het Kam & Van der Meulen-orgel (1840) als het Wadsworth-koororgel (1862) toelichten en bespelen.

Het programma van de orgeltocht duurt tot circa 17.30 uur. Tussen de locaties is een half uur reistijd per eigen vervoer gereserveerd. Deelname kost € 30 per persooon. Aanmelden kan via orgeltocht.hollandscheijssel@gmail.com.