Oud-leerlingen geven concert ter herinnering aan Bram Beekman

bram beekman

Op zaterdag 25 maart wordt in de Oostkerk te Middelburg een concert gegeven ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden organist Bram Beekman. Vier van zijn oud-leerlingen bespelen dan het De Rijckere-orgel waarvan Beekman van 1997 tot zijn overlijden in 2016 organist was.

Text Example

advertentieDe organisten die het herinneringsconcert verzorgen zijn Gerben Mourik, Jan Willems, Wouter van der Wilt en Tannie van Loon. Het viertal kreeg in 2000 hun eerste lessen van Bram Beekman aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. De warme herinneringen die zij aan hun leraar bewaren hebben geleid tot de organisatie van dit concert.

Op het programma staan werken van hun oud-docent, aangevuld met muziek die hen sterk aan hem doet denken. Zo worden van Beekman de Partita ‘Hoor Gij ons aan’, het Valeriuslied ‘Komt nu met zang’ en enkele passiekoralen gespeeld. Jan Willems en Wouter van der Wilt zullen daarnaast enkele Bach-werken vertolken.

Gerben Mourik zal zijn docent onder andere eer brengen in een improvisatie over de naam ‘Beekman’. Tannie van Loon speelt de koraalfantasie ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ’ van Lübeck. Dit koraal had in de zetting van Bach (BWV 639) een bijzondere betekenis voor de voormalig Oostkerk-organist.

Het herdenkingsconcert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

 

© 2017 beeld archief ORGELNIEUWS