Organist Bram Beekman (66) overleden

organist bram beekman

In de ochtend van woensdag 30 maart is de Middelburgse organist en componist Bram Beekman overleden. Hij werd 66 jaar.

Text Example

advertentieBram Beekman werd op 5 november 1949 geboren in Vlissingen. Hij studeerde orgel bij Louis Toebosch aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zijn studie vervolgde hij in Wenen bij Anton Heiller. In 1975 won hij de Prix d’Excellence.

Beekman was van 1980 tot 2012 als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Brabants Conservatorium. Vanaf 1997 was hij organist van de Oostkerk in Middelburg, daarvoor was hij verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Middelburg en de Grote Kerk te Vlissingen. Hij gaf concerten in binnen- en buitenland en verleende regelmatig zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen. In 2008 concerteerde hij enkele malen tijdens een orgelfestival in Beijing (China) in The National Centre for the Performing Arts.

Van zijn spel verschenen meerdere opnamen. Zo speelde Beekman voor het cd-label LBCD het complete orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach op veertien barokorgels in Nederland en nam hij het complete werk van César Franck op het Cavaillé-Coll-orgel in het Franse Perpignan op. Als componist schreef hij zowel voor orgel als voor koor en orkest.

In 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als organist, docent en componist, zowel nationaal als internationaal. Daarin werd hij geroemd om zijn vakmanschap.

De afscheidsdienst zal maandag om 13.00 uur plaatsvinden in de Oostkerk te Middelburg. Vooraf is er gelegenheid tot condoleren. De begrafenis vindt in besloten kring plaats.

11 Comments

 1. Veel sterkte voor familie en vrienden! Ik was tussen 1966 en 1986 ‘vaste klant ‘in de ger. gem. kerk Middelburg Centrum. Ik zal nooit vergeten hoe hij daar de gemeente begeleidde. Zelfs op het orgel daar…. En uiteraard de concerten. De herinnering blijft. En die is mooi. Heel mooi!

 2. Gecondoleerd het was een echte orgelkenner in hart en nieren zijn mening en inzet zal zeker gemist worden.
  Veel sterkte voor de nabestaanden.

 3. Dank je Bram!
  Dankzij jou durfde ik weer achter een piano te kruipen.
  Goede reis, Bram.

 4. Onze oprechte deelneming met het overlijden.
  Rust in vrede met Gezang 289.

 5. Werd vanmorgen opgeschrikt door het bericht van het overlijden van Bram. Alhoewel bekend was dat hij ernstig ziek was, komt het bericht toch onverwacht. Was een regelmatig bezoeker van zijn concerten in den lande en – wanneer wij kampeerden in Grijpskerke – van de kerkdienst ’s zondagmorgens in de Oostkerk. Was altijd weer een feest om bij zijn orgelspel te mogen zingen! Heel veel sterkte en Gods onmisbare zegen voor zijn vrouw en verdere familie.

 6. Met groot respect en oprechte deelneming. We bewaren kostbare herinneringen.
  sterkte voor familie, vrienden, studenten en nabestaanden
  r.i.p.
  Jan Kleinbussink

 7. Mevrouw Beekman, familie en allen die op wat voor manier aan Bram verbonden waren: Gecondoleerd met dit verlies. Vele orgelmuziekliefhebbers denken met genoegen terug aan de concerten in de Oostkerk en de Nieuwe kerk te Middelburg. Ook in Kapelle was hij regelmatig te horen tijdens de serie orgelconcerten in de Nederlandse Hervormde kerk, en op tal van andere plaatsen in Zeeland en ver daarbuiten. Bij Omroep Zeeland had hij eind jaren ’90 een eigen TV programma: ‘alle registers open’. Met informatie en bespelingen op diverse historische orgels in Zeeland. Dit zijn slechts enkele dierbare herinneringen aan een groot organist.

 8. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies van deze grote organist!

 9. Een belangrijk man voor het muziekleven in Zeeland en ver daarbuiten is heengegaan.

 10. We gaan lieve Bram missen. Altijd enorm van zijn masterlijke orgelspel genoten zowel tijdens concerten als tijdens en na de ere-dienst. Hij bracht een stuk hemel op aarde.
  Vanuit Japan mijn condoleances naar de familie toe.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.