Predicaat hofleverancier voor Elbertse Orgelmakers Soest

Elbertse Orgelmakers zijn bij koninklijke beschikking ‘hofleverancier’. De Soester orgelmakers kregen het predicaat vandaag tijdens de viering van hun 100-jarig jubileum uit handen van burgemeester Rob Metz.

Text Example

advertentieHet bedrijf werd in 1917 opgericht door Johannes Josephus (Jan) Elbertse die daarvoor als meesterknecht werkzaam was bij de firma Maarschalkerweerd. In 1926 vestigde hij het bedrijf in Soest. In 1929 kwam zoon Jan jr. (1914-1996) in dienst. Hij zou later de leiding van zijn vader overnemen.

Momenteel is Hans Elbertse (*1951) directeur van de orgelmakerij. Hij kwam in 1968 in het bedrijf van zijn vader werken. Onder zijn leiding richtte het bedrijf zich vanaf eind jaren 80 op de restauratie van (historische) instrumenten. Inmiddels is met zijn zoon Jos Elbertse ook de vierde generatie tot het bedrijf toegetreden.

Sinds 1996 is het bedrijf gevestigd in aan de Zuidergracht in Soest. Momenteel wordt daar onder meer gewerkt aan de bouw van een nieuw barokorgel voor het Orgelpark in Amsterdam.

Elbertse is de vierde Nederlandse orgelmaker die zich hofleverancier mag noemen. Eerder mochten Verschueren Orgelbouw, Bakker & Timmenga en Orgelpijpenmakerij Stinkens het koninklijk schild op de gevel van hun werkplaats monteren.

1 Comment

  1. Gefeliciteerd! Hans heeft het orgel ‘van mij’ in Oostvoorne heel mooi en deskundig gerestaureerd.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.