Presentatieconcert composities Johan G. Koers

Text Example

advertentieOp vrijdag 28 november wordt in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden een concert gegeven, waarin composities van Johan G. Koers centraal staan. De directe aanleiding vormt het feit dat voor het eerst composities van deze Friese componist in druk verschijnen

De composities worden uitgegeven bij Boeijenga Music Publications te Veenhuizen. Ter gelegenheid hiervan zullen Jakob Adema, David de Jong en Jochem Schuurman, allen leerlingen van Koers, composities van hem ten gehore brengen tijdens het concert.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is vrij en na afloop is er een hapje en drankje in de foyer van de Grote- of Jacobijnerkerk, Jacobijnerkerkhof 95, Leeuwarden.

Johan G. Koers (Oranjewoud, 1953) begon zijn orgelstudie bij Jan Timmer in Heerenveen. Vervolgens behaalde hij zijn einddiploma B bij Piet Post. Aansluitend studeerde hij nog orgel bij Haite van der Schaaf en van 1985 tot 1992 compositie bij Jan Masséus.

Hij is organist van de Doopsgezinde Gemeenten te Heerenveen en Tjalleberd, orgeldocent aan het Centrum voor de Kunsten De Meldij te Drachten en muziekrecensent van de Heerenveense Courant.

Zijn oeuvre omvat onder andere orgelwerken, liederen en kamermuziek. Zijn werken hebben een sterk lyrische richting, die gepaard gaat met een scherpe ritmiek.

(ingezonden mededeling)

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie leeuwarderorgelfestival.nl