Rien Verbeek (61) overleden

organist en dirigent rien verbeek

Op vrijdag 18 december is organist en dirigent Rien Verbeek overleden na een zeer kortstondig ziekbed. Vijf dagen daarvoor werd hij tijdens een kerstviering in de Grote Kerk in zijn woonplaats Wijk bij Duurstede getroffen door een aneurysma.

Text Example

advertentie 

Rien Verbeek ontving op 9-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Jan van Amerongen. Na diens plotselinge overlijden werd de pas 15-jarige Verbeek organist van de Maartenskerk in Doorn, een functie die hij meer dan 45 jaar zou vervullen. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij orgel en schoolmuziek en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem schoolmuziek en koordirectie. In 1979 behaalde hij zijn diploma.

 

Verbeek was naast zijn organistschap in Doorn actief als begeleider en dirigent van diverse koren, waaronder het Wijks Vocaal Ensemble en KCOV ‘Halleluja’ uit Rotterdam. Verder was hij jarenlang muziekdocent op het Christelijk Lyceum Zeist. In april van dit jaar ontving Verbeek in Wijk bij Duurstede een koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten op cultureel gebied. Al eerder ontving hij de zilveren Erasmus-speld van de gemeente Rotterdam.

 

Rien Verbeek is 61 jaar geworden.

2 Comments

 1. Tjee… Lees het net pas… Mijnheer Verbeek is mijn muziekleraar geweest op de Zinzendorfmavo…. Raar…. Stil….

  Gecondoleerd….

  Meneer Verbeek rust zacht…
  Bedankt voor al uw inspirerende lessen…

 2. Alle nabestaanden van Rien wens ik veel sterkte bij dit plotselinge overlijden.
  Rien ken ik via de puzzelsite: Woordenboek.nu. Daar was Rien zeer actief. En via deze site werd ons, mede-puzzelaars, medegedeeld van zijn plotselinge overlijden. We zijn allemaal zeer van slag. We missen hem met zijn kundige crypto’s.
  Ik steek een kaarsje op voor Rien en nogmaals heel veel sterkte voor allen die dichtbij Rien staan. Anchère

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.