Rotterdam Orgelstad opent seizoen rond 50-jarig Doelen-orgel

Op zaterdag 17 maart vindt de jaarlijkse opening van het concertseizoen door Rotterdam Orgelstad (ROS) plaats. Anders dan in voorgaande jaren wordt dat niet gedaan met de OrgelProm in de Laurenskerk, maar tijdens een ‘OrgelParade’ in Concertgebouw De Doelen. Dan wordt tevens gevierd dat het Doelen-orgel 50 jaar bestaat.

Text Example

advertentieDe OrgelParade vindt plaats vanaf 12.15 uur en duurt de hele middag. Op het Flentrop-orgel in de Grote Zaal worden diverse concerten gegeven, terwijl er in de hal de Grote Zaal verschillende activiteiten en optredens plaatsvinden. Ook zullen de bij ROS aangesloten deelnemers hun nieuwe orgelseries in de (wijk)kerken van Rotterdam presenteren.

Studenten van Codarts verzorgen de muziek tijdens de inloop, waarna stadsorganist Geert Bierling om 13.00 uur een Bach-concert geeft op het Doelen-orgel. Daar wordt om 15.30 uur ook het slotconcert gegeven door talentvolle jonge organisten en koperblazers van Codarts. Organist Wouter van der Wilt zal afsluiten met improvisatie op thema’s uit het publiek.

Rondom de concerten kunnen bezoekers in de hal van de Grote Zaal luisteren naar een optreden van Hayo Boerema met het Up There Trio met stemkunstenaar Greetje Bijma en saxofonist Alan Laurillard. In de hal staan een Hauptwerk-orgel, een kistorgel en twee zelfbouworgels voor kinderen opgesteld. Verder zijn er optredens en interviews met verschillende Rotterdamse organisten.

Gratis kaarten voor de OrgelParade zijn verkrijgbaar bij de kassa van De Doelen, telefoon (010) 217 17 17 of kassa@dedoelen.nl

Meer informatie
www.rotterdamorgelstad.nl

Lees ook
Actie voor restauratie chamades 50-jarig Doelen-orgel Rotterdam

 

© 2017 beeld Gérard van Betlehem