Rust – Meditatief orgelspel van Martin Mans vanuit Bolsward

martin mans cd rust bolsward

Het Hinsz-orgel in de Martinikerk van Bolsward staat op nummer in een zijn top drie Nederlandse orgels. Dat zei Martin Mans onlangs in een interview met ORGELNIEUWS naar aanleiding van zijn veertigjarig jubileum als organist. Op dit orgel maakte hij ook zijn eerste opnames, zoals ook nu voor voor zijn nieuwste orgel-cd ‘Rust’ de keuze liet vallen op deze Hinsz.

Text Example

advertentie‘Hier klopt alles. De akoestiek van de kerk is schitterend en dan natuurlijk de combi Hinsz met het bovenwerk van Van Dam.’, vindt Mans. En zo laat hij de klank van het vorig jaar gerestaureerde orgel in alle rust door de Bolswarder Martinikerk vloeien. Hier geen uitbundige koraalfantasieën of onstuimige toccata’s, maar een keur aan fluiten, grondstemmen, uitkomende stemmen en tremulanten die Martin Mans meer dan een uur aan de luisteraar voorbij laat trekken.

Zelfs tot functioneel gebruik van ook maar iets wat naar het volle werk zou kunnen neigen laat Mans zich niet verleiden. Rust is een cd die liefhebbers van meditatieve psalm- en gezangbewerkingen vast en zeker in de stemming zal brengen.

 


Martin Mans – Rust

Meditatief orgelspel vanuit Bolsward

Tussen jou en mij; Rust mijn ziel, uw God is Koning; De dag, door Uwe gunst ontvangen; Ik kom in Uw heiligdom binnen; Wat de toekomst brengen moge; Psalm 121; Psalm 77; De Heer is mijn Herder; Heer, wees mijn Gids; Wie maar de goede God laat zorgen; Zie de zon; Van U wil ik zingen; Als g’ in nood gezeten; O eeuw’ge Vader, sterk in macht; Lets gebed ‘Lugsana’; Rust

Label: Excellent Recordings
Nummer: ER127617
Speelduur
: 72’07
Booklet: 4 pagina’s
Prijs: € 14,95