Sander Booij wint SGO-orgelconcours 2015

hinsz orgel uithuizermeeden

Het 28e Orgelconcours voor amateurorganisten van Stichting Groningen Orgelland (SGO) is zaterdag 24 oktober gewonnen door Sander Booij. Adrie van Manen en Christiaan Drost wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs. De publieksprijs ging eveneens naar Booij.

 

Aan het concours op het onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel in de Mariakerk te Uithuizermeeden deden dit jaar twintig deelnemers mee. Alle kandidaten speelden in de voorronde een programma van maximaal tien minuten.

 

Drie deelnemers speelden aan het einde van de middag de finale. De jury die dit jaar bestond uit Rien Donkersloot, Ab Weegenaar en Dirk Molenaar bepaalde daarna de volgorde die de finalisten op het erepodium mochten innemen.

 

Sander Booij uit Wijk bij Duurstede won met zijn vertolking van Triosonate BWV 529 van J.S. Bach. Tweedeprijswinnaar Adrie van Manen uit Rhenen speelde Preludium in D van J.C. Kittel, Trio in C van J.L. Krebs en Trio ‘Ein fest Burg ist unser Gott’ van F.C. Lohrheim. Christiaan Drost uit Nijkerk speelde Dies sind die heil’gen zehn Gebot BWV 678 van J.S. Bach en Vater unser im Himmelreich a 1 clavier con Pedale van G. Böhm en won daarmee de derde prijs.

 

© 2015 beeld Hinsz-orgel Uithuizermeeden | fotografie Gérard van Betlehem

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.