Sebastiaan ‘t Hart benoemd tot kerkmusicus St.-Gudulaparochie Rhede (D)

Sebastiaan ‘t Hart is benoemd tot kerkmusicus van de rooms-katholieke St.-Gudulaparochie in het Duitse Rhede, even over de grens bij Aalten. Zijn aanstelling is in november 2021 ingegaan. Daarvoor was hij cantor-organist van de Lutherse Kerk in Utrecht.

Text Example

advertentie’t Hart heeft daar mee een omvangrijke functie. Binnen de parochie zorgt hij voor de muzikale invulling van zo’n acht viering per week, heeft hij onder meer een groot drieklaviers Seifert-orgel tot zijn beschikking en is hij muzikaal adviseur van de internationale orgelconcertserie in de Sankt Gudulakirche. Daarnaast heeft hij de leiding over een van de kerkkoren en het kinderkoor van de muziekschool. De Gudulaparochie kent vier vierplekken en heeft zes kerkmusici in dienst.

Sebastiaan ’t Hart studeerde orgel en kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en kerkmuziek en koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2006 werd hij cantor-organist van de Evangelische Lutherse Gemeente Utrecht. Behalve als kerkmusicus is hij actief als orgeldocent aan de Muziekschool in Ede en redacteur van onder meer Muziek & Liturgie, Laetare en het Gregoriusblad.