Speelmiddag jonge organisten Alphen aan den Rijn

steinmeyer-orgel adventskerk alphen aan den rijn

De Orgelcommissie Adventskerk Alphen aan den Rijn bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert zij op zaterdag 1 oktober een open speelmiddag voor jonge organisten tot 25 jaar. 

Text Example

advertentieDe speelmiddag is onderdeel van een feestelijk jubileumprogramma die dag. De commissie wil hiermee ‘aanstormende talenten naar voren halen’ en hen de gelegenheid geven het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk te bespelen.

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur krijgen de jongeren maximaal tien minuten speeltijd per persoon. De Alphense stadsorganist, titularis van het orgel en adviseur van de orgelcommissie, Simon Stelling, zal de spelers met raad terzijde staan. Deelname aan de middag is gratis. Aanmelden kan vóór 1 september 2016 op het secretariaatsadres: rombouts_marlies@hotmail.com, onder vermelding van naam, adres, leeftijd en eventueel de te spelen werken.

Concerten
Aansluitend zal Simon Stelling een kort middagconcert geven waarin hij de Symphonie-Passion van Marcel Dupré uitvoert. ’s Avonds worden de festiviteiten voortgezet met een jubileumconcert waarbij opnieuw Simon Stelling aan de speeltafel plaatsneemt.

 

Zie ook