Stadspenning Den Haag voor organist Ben van Oosten

Wethouder Bert van Alphen en organist Ben van Oosten | © foto Pieter Baak

Organist Ben van Oosten is zaterdag 4 september onderscheiden met de Stadspenning van de gemeente Den Haag. De uitreiking vond plaats tijdens een concert dat hij gaf in de Grote Kerk ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum als internationaal concertorganist.

Van Oosten ontving de onderscheiding ‘vanwege zijn grote muzikale verdiensten voor de stad in de afgelopen vijftig jaar, waaronder ruim dertig jaar titulair organist van het Metzler-orgel in de Grote Kerk’. ‘Daarnaast is hij onbezoldigd artistiek adviseur en mede-organisator van een zeer gewaardeerde internationale concertserie in deze kerk.’

De penning met oorkonde werd hem uitgereikt door de Haagse wethouder Bert van Alphen. 

Lees ook
Ben van Oosten viert gouden jubileum als concertorganist

Bij zijn veertigjarig jubileum als concertorganist in 2010 werd hij ook al eens onderscheiden, toen werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.