Studiedag in Enkhuizen over orgelcultuur in Italië en Spanje tussen 1550 en 1650

De Niehoff-kas van het orgel in de Westerkerk te Enkhuizen | © foto Gert Eijkelboom

Orgelnetwerk Noord-Holland houdt zaterdag 16 september 2023 opnieuw een studiedag. In de Westerkerk van Enkhuizen komt die dag de orgelcultuur in Italië en Spanje tussen 1550 en 1650 aan de orde.

Text Example

advertentieHet onderwerp sluit aan op de vorige studiedag in mei van dit jaar, waar de invloed van Italië op de Noord-Europese orgelmuziek werd belicht. De dag is ook nadrukkelijk gericht op spelers en luisteraars die de vorige studiedag hebben gemist.

Correa de Araujo en Frescobaldi

Op zaterdag 16 september staat het werk van de componisten Francisco Correa de Arauxo en Girolamo Frescobaldi centraal. Daarnaast is er aandacht voor diverse van hun voorgangers en tijdgenoten, zoals de Italianen Claudio Merulo, Ascanio Mayone en de Spanjaarden Antonio de Cabezón, Sebastián Aguilera de Heredia en Pablo Bruna.

Deelname

Deelname kan als toehoorder en als speler. Actieve deelnemers worden uitgenodigd om werken van bovengenoemde componisten te spelen op het nieuwe Verschueren-orgel in de Westerkerk. De studiedag wordt geleid door de organisten Tjeerd van der Ploeg en Willem Poot.

De kosten bedragen € 40 voor spelers of € 25 voor toehoorders. De studiedag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan via orgelnetwerk.nl waar ook meer informatie te vinden is.