Studiedag oude Italiaanse en Spaanse orgelmuziek in Hilversum

Van den Brink-orgel Sint-Vituskerk Haarlem

Het Orgelnetwerk Noord-Holland organiseert op zaterdag 21 september een studiedag over Italiaanse en Spaanse orgelmuziek uit de Renaissance en vroegbarok. De dag vindt plaats in de Sint-Vituskerk in Hilversum.

Text Example

advertentieTijdens de studiedag worden raakvlakken, verschillen en de ontwikkeling van de repertoires uit beide landen belicht. Belangrijke aspecten voor een juiste uitvoering, zoals speelmanieren, registratie en tempo, komen aan bod.

Deelnemers wordt gevraagd een of meerdere werken naar eigen keuze voor te bereiden. Hierbij kan gedacht worden aan componisten zoals de Italianen Merulo, Frescobaldi, Salvatore, Rossi, en de Spanjaarden De Cabezón, Aguilera de Heredia, Bruna, Correa de Arauxo of andere tijdgenoten.

Docent is Tjeerd van der Ploeg. Er wordt gebruik gemaakt van het Van den Brink-orgel in de rooms-katholieke Sint Vituskerk aan de Emmastraat in Hilversum.

Deze dag is een vervolg op de studiedag die het Orgelnetwerk vorig jaar hield in de Westerkerk te Enkhuizen. 

De studiedag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname kost € 40 voor spelers en € 25 voor toehoorders. Voor lunch dient zelf verzorgd te worden. Aanmelden kan via orgelnet.nl.