Studiedagen KSSG voor amateurorganisten in Noord-Holland

Orgel Grote Kerk Oosthuizen | © beeld ORGELNIEUWS

In 2017 organiseert de KSSG (Kerkelijke Stichting St. Gregorius) in het bisdom Haarlem-Amsterdam drie studie- en contactdagen voor amateurorganisten. De dagen zijn gericht op improvisatie, Baltische orgelliteratuur en Italiaanse orgelcultuur en vinden plaats in Uitgeest, Alkmaar en Oosthuizen.

Text Example

advertentieTijdens de eerste studiedag op zaterdag 11 maart zal Geerten Liefting (eersteprijswinnaar Haarlems Improvisatieconcours 2016) de aanwezigen uitleggen hoe een eenvoudige improvisatie gemaakt kan worden. In de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest is het voor de deelnemers ook mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Adema-orgel uit 1898.

Baltische orgelliteratuur
De tweede studie- en contactdag zal plaatsvinden op zaterdag 22 april in de Sint-Laurentiuskerk te Alkmaar. De uit Letland afkomstige organiste Una Cintina zal de aanwezigen informeren over de orgelliteratuur uit de Baltische staten. Daarnaast is het voor alle deelnemers mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Pels-orgel uit 1950.

Italiaanse orgelcultuur
Voor de derde studie- en contactdag  gaat de KSSG op zaterdag 17 juni naar de Grote Kerk te Oosthuizen (foto). In deze kerk staat het wereldberoemde orgel uit de 15e/16e eeuw. De Italiaans-Nederlandse organist Matteo Imbruno zal de aanwezigen vertellen over de Italiaanse orgelcultuur en daarbij repertoire aanreiken dat geschikt is voor amateurorganisten. Er is gelegenheid om het orgel te bespelen.

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.kssg.nl of kan worden verkregen door contact opnemen met Mark Heerink, regionaal medewerker kerkmuziek van de KSSG: m.heerink@kssg.nl of 06-23400843.

 

© 2016 beeld ORGELNIEUWS