Toon Hagen benoemd tot stadsorganist van Apeldoorn

Toon Hagen wordt de eerste stadsorganist van Apeldoorn. Dat heeft de gemeente Apeldoorn deze week bekendgemaakt. Zijn benoeming vindt plaats tijdens Nationale Orgeldag op zaterdag 11 september.

Text Example

advertentieHagen wordt daarmee een van de vijf ‘stadsambassadeurs’ van Apeldoorn. De stad kent al een stadsdichter, een stadsfotograaf en een stadsbeiaardier. Naast de nieuwe stadsorganist is er nu ook een stadsrapper benoemd.

Sinds november 2019 is Toon Hagen organist van de Grote Kerk in Apeldoorn. In de komende twee jaar zal hij ‘als ambassadeur samen met andere organisten het orgel en de muziek buiten de kerk te brengen en zo een bredere doelgroep te bereiken. Ook wil hij zich graag inzetten voor het onderhoud van de waardevolle, soms monumentale, orgels in Apeldoorn.’, aldus de gemeente Apeldoorn weten.

Bij de benoeming op zaterdag 11 september zal de nieuwe stadsorganist zich rond 10.00 uur muzikaal presenteren samen met stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Dat vindt plaats op het voorterrein van de Grote Kerk aan de Loolaan 16.