Twintigste editie Feike Asma Concours levert vijf winnaars op

feike asma concours
Winnaars Feike Asma Concours 2023, V.l.n.r. Lennart van der Ham, Joas van Marle, Lucas van den Bergh, Harm-Jan van der Sluis, Herman Coster | © foto Jonathan Vierbergen

Het twintigste Feike Asma Concours heeft zaterdag 16 september vijf winnaars in verschillende categorieën opgeleverd. De finale vond plaats in de concertzaal van Johannus Orgelbouw in Ede.

Text Example

advertentieHet concours kende vier leeftijdscategorieën en een publieksprijs. De winnaars zijn Joas van Marle (categorie A, 12-15 jaar), Lucas van den Bergh (categorie B, 16-19 jaar), Harm-Jan van der Sluis (categorie C, 20-24 jaar), Herman Coster (categorie D, 25 jaar en ouder) en de winnaar van de publieksprijs ‘Zilveren Looky’, Lennart van der Ham.

Het concours telde 18 deelnemers, waarvan er 10 de finale wisten te bereiken. De finalisten speelden elk een koraalbewerking voor de jury, bestaande uit Harm Hoeve, Wybe Kooijmans, Everhard Zwart en juryvoorzitter Martin van Heerde.

Lees ook
Feike Asma Concours beleeft dit jaar twintigste editie

Om zich te kwalificeren moesten de deelnemers voor eind juli een video insturen. Hieruit selecteerde de jury de finalisten. Voor het publiek was er ook gelegenheid een stem uit te brengen op de ingestuurde opnamen. De daaraan gekoppelde publieksprijs werd gewonnen door Lennart van der Ham met zijn vertolking van Sonate VI van Mendelssohn.

De andere winnaars speelden Psalm 48 van Klaas-Jan Mulder (Joas van Marle), ‘For all the Saints’ van Dick Sanderman (Lucas van den Bergh), Psalm 150 van Adriaan C. Schuurman (Harm-Jan van der Sluis) en Psalm 24 van Jan Bonefaas (Herman Coster).

Naast een wisselbeker krijgen de winnaars de gelegenheid op zaterdag 18 november 2023 een gezamenlijk concert te geven op het Bätz-orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag.