Utrecht Orgelland online

Text Example

advertentieOnlangs stelde de stichting Utrecht Orgelland haar website www.utrechtorgelland.nl in gebruik De stichting wil daarmee informeren over en belangstelling bevorderen voor het rijke orgelbezit van de stad en de provincie Utrecht.

De website moet in de loop van de komende jaren, volgens het ‘groeimodel’, het hele historische orgelbezit van Utrecht in beeld (teksten met disposities en foto’s) en geluid (klankregistraties) gaan brengen. Ook de concertagenda en informatie over de stichting zijn online te raadplegen. De website kon worden gerealiseerd door financiële steun van de ‘Leenheren van het Sticht’.

Naast de website wil de eind 2005 opgerichte stichting in het voorjaar van 2007 van start gaan met een orgelagenda voor het zomerseizoen 2007 (juni tot en met oktober). De stichting Utrecht Orgelland zal op termijn ook eigen initiatieven gaan ontplooien waarmee het het Utrechtse orgel ruimer in de belangstelling wil plaatsen: in stad en provincie Utrecht maar ook landelijk en internationaal.

Website

www.utrechtorgelland.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl