Veertig aanmeldingen Internationaal Orgelconcours Breda

orgel grote kerk breda

Veertig kandidaten hebben zich aangemeld voor het 2e Internationale Orgelconcours dat eind oktober plaatsvindt in de Grote Kerk te Breda. Het bestuur van de organiserende stichting is ‘aangenaam verrast’ door het grote aantal inschrijvingen, zo laat het in een persbericht weten.

Text Example

advertentie 

‘Het is een sterk bezet concours met kandidaten die zich al bewezen hebben bij andere internationale concoursen’, aldus Gerard Maters, bestuurslid en artistiek leider van het concours. De aanmeldingen kwamen uit Nederland (13), België (2), Duitsland (6), Frankrijk (3), Engeland (4), Amerika (4), Rusland (2), Oostenrijk (1), Hongarije (1), Tjechië (1), Kroatië (1), Letland (1) en Zuid-Korea (1).

 

Beoordelen

Een jury bestaande uit Dirk Out (Haarlem), Arno van Wijk (Goes) en Jelena Bazova (Breda) zal de inschrijvers beoordelen op hun ingestuurde opnamen van het derde deel van de Eerste Triosonate van Bach en van het Cantabilé van Franck. Tien kandidaten zullen overblijven om de eerste ronde op 23 en 24 oktober 2015 te spelen. Wie dat zijn wordt uiterlijk op 1 april bekend gemaakt.

 

Escaich

Na de eerste ronde zullen vijf nog deelnemers doorgaan om tot de drie finaleplaatsen door te mogen dringen. Daarin staat hen bovendien de uitvoering van een speciaal voor het concours door Thierry Escaich te schrijven werk te wachten.

 

Zie ook

Tweede Internationaal Orgelconcours Breda 2015

www.orgelconcoursbreda.nl

 

 

© 2015 foto Stichting Internationaal Orgelconcours Breda