Verjaardagsconcert voor 80-jarige Theo Teunissen

Op 6 september 2018 vierde Theo Teunissen zijn tachtigste verjaardag. De oud-docent aan het Utrechts Conservatorium wordt op zaterdag 15 september in het zonnetje gezet met een verjaardagsconcert in de kerk waar hij zelf jarenlang organist was: de Utrechtse Jacobikerk.

Text Example

advertentieHet concert wordt georganiseerd door Teunissens opvolger Gerrit Christiaan de Gier en de Commissie Jacobiconcerten. Wat er op het programma staat blijft tot op de avond zelf een verrassing. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.00 uur al open. Na afloop is er ook ruim de gelegenheid de de jarige te feliciteren. De toegang is gratis.

Theo Teunissen werd in 1938 geboren in Rotterdam. Hij studeerde van 1952 tot 1962 aan het Utrechts Conservatorium: orgel bij Stoffel van Viegen en Cor Kee, piano bij Ludwig Schenk. Hij was organist van achtereenvolgens de Torenpleinkerk in Vleuten, de Wilhelminakerk en de Julianakerk in Utrecht en tenslotte van 1978 tot 2005 de Jacobikerk in de Domstad. Als hoofdvakdocent orgel en orgelmethodiek was hij van 1968 tot 1992 verbonden aan het Utrechts Conservatorium.

In een interview dat De Orgelvriend onlangs hield met de 80-jarige Teunissen is te lezen dat hij nog steeds actief is. Zo is hij elke maandag nog te vinden aan de klavieren van het Garrels/Meere-orgel in de Jacobikerk en is hij actief als componist. ‘De afgelopen jaren heb ik zo’n vijfenzeventig bewerkingen gemaakt over nieuw strofeliederen in het nieuwe liedboek. Die stapel ligt nog steeds op uitgave te wachten.’

 

© 2018 fotografie Joost van Beek