Vlaams-Nederlands Orgelfestival in Zeist in augustus en september 2022

orgel oosterkerk zeist
Flentrop-orgel Oosterkerk Zeist | © orgelfoto.nl

Van 30 augustus tot en met 10 september 2022 vindt in Zeist een Vlaams-Nederlands Orgelfestival plaats. Bekende organisten en musicologen uit Vlaanderen en Nederland verzorgen masterclasses, orgelconcerten en lezingen.

Text Example

advertentieAanleiding is het dertigjarige jubileum van de orgelconcertserie in de Oosterkerk in Zeist. Deze kerk is dan ook een van de drie locaties waar het festival plaatsvindt. Ook de Oude Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk maken deel uit van de programmering.

Twee weken

In de eerste week verzorgen drie organisten elk zowel een masterclass als een concert. Ben van Oosten behandelt en speelt Frans-romantische orgelmuziek, Ignace Michiels neemt Vlaams-romantische orgelkunst voor zijn rekening. Bij de Zeister stadsorganist Willem Harold Boog staat Hollandse koraalkunst en muziek van Hendrik Andriessen op de lessenaar.

In week twee zijn er orgelconcerten door Luc Ponet, Johan Hermans, Willem Harold Boog (met musici van KunstenHuis Idea) en Wybe Kooijmans. Lezingen worden verzorgd door Luc Ponet (Vlaamse barok), dr. Frits Zwart (Jan Zwart) en prof. dr. Hans Fidom (Hollandse koraalkunst).

Slotconcert

Het slotconcert van het festival is op zaterdag 10 september in de Oosterkerk. Daarin zullen zowel organisten uit Vlaanderen als Nederland optreden in onder meer muziek voor twee orgels en vierhandig orgelspel.

Meer informatie 

orgelfestival.org