VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #2

restauratie orgel oude kerk amsterdam

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

In de eerste aflevering is te zien hoe de frontpijpen uit het orgel werden genomen. In mei is het pijpwerk van de windladen gehaald en biedt de orgelkas een lege aanblik. In dit tweede deel van deze ‘mini-docu’ wordt de weg van het pijpwerk van Amsterdam naar Heerde gevolgd.

Zie ook:

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.