VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #1

restauratie orgel oude kerk amsterdam

Vorig jaar is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Eind vorige maand heeft Orgelmakerij Reil het frontpijpwerk uit het orgel genomen. Dat is te zien in dit korte filmpje, de eerste van een vlog waarin de orgelmakers de restauratie voor de lezers van Orgelnieuws.nl met de camera volgen.

In deze eerste ‘mini-docu’ zijn unieke beelden te zien waarbij de rijk uitgewerkte orgelkast van dichtbij wordt bekeken en is te volgen hoe de met zinkverf bestreken frontpijpen zorgvuldig uit het orgel worden gehaald en ingepakt.

 

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.

3 Comments

  1. Fijn dat er nu eindelijk begonnen is met de restauratie van dit schitterende instrument. Ik hoop dat er nog vele filmpjes en foto’s van de restauratie zullen volgen. Tevens wens ik de Gebr. Reil veel inzicht en wijsheid toe bij de restauratie van dit unieke orgel.

  2. Een enorm karwei, en de moeite waard om ons via videobeelden op de hoogte te houden van het verloop.
    Veel succes.

  3. Prachtig! Ga vooral door met het plaatsen van filmpjes van de restauratie van het orgel van de Oude Kerk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.