VOGG-orgeltocht naar Leeuwarden en Dronrijp

Drie orgels in Leeuwarden en Dronrijp staan op het programma van een orgeltocht die de afdeling Centrum/Noordwest van de VOGG op zaterdag 25 april organiseert. De historische instrumenten worden die dag gepresenteerd door Theo Jellema.

Text Example

advertentie 

De tocht begint om 10.00 uur in de in de Grote of Jacobijnerkerk waar Christian Müller in 1727 een groot drieklaviers orgel bouwde. Om 12.00 uur vervolgt de tocht met een wandeling naar de Waalse Kerk waar zich een orgel van Michaël Schwartzburg uit 1740 bevindt.

 

Dronrijp

Na de lunchpauze van 13.30 uur gaat de tocht per auto naar Dronrijp. Om 14.15 uur begint in de Salviuskerk het middagprogramma bij het in middentoon gestemde orgel van Arnold en Tobias Bader uit 1657.

 

Demonstratie

In elke kerk zal Theo Jellema kort iets vertellen over het orgel en de geschiedenis ervan. Aansluitend zal hij een korte demonstratie van het orgel geven. Hierna mogen de deelnemers binnen de beschikbare tijd zelf de orgels bespelen.

 

Opgeven

Opgeven voor de excursie kan tot uiterlijk 20 april bij Frans Kuijt (voggfk@gmail.com of 06-50206466) onder vermelding van zijn of haar contactgegevens. Het is ook mogelijk aan te geven om samen te rijden, zodat de organisatie een carpoolprogramma kan opzetten. Voor de bekostiging van de dag wordt een bijdrage van € 10 per persoon gevraagd.

 

Foto: Müller-orgel Grote of Jacobijnerkerk Leeuwarden | © 2015 fotografie Piet Bron