Voorjaarsexcursie naar orgels in De Langstraat

Op zaterdag 4 juni vindt in de regio De Langstraat de traditionele voorjaarsexcursie plaats die weer wordt georganiseerd door de Brabantse Orgelfederatie in samenwerking met het maandblad De Orgelvriend en het district Noord-Brabant van de KVOK, de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici.

Text Example

advertentieDe excursie gaat langs het Houben-orgel van de Hervormde Kerk te Sprang (foto), het Van Hirtum-orgel in de Hervormde Kerk van ’s-Grevelduin-Capelle en het De Crane-orgel in de Hervormde Kerk te Waspik. De orgels stonden in 2008 ook als eens op het excursieprogramma, inmiddels zijn ze alle drie  gerestaureerd. Dat van Sprang in 2010 door Flentrop Orgelbouw, het orgel in ’s-Grevelduin in 2015 door Orgelmakerij Reil en dat in Waspik in 2015 door orgelmaker Hans van Rossum. Reden voor de organisatoren om voor een hernieuwde kennismaking te zorgen.

De orgels worden gepresenteerd door Sjak Smulders, Henk Kooiker en Ad van Sleuwen. Zoals gebruikelijk krijgen de deelnemers na het slotconcert in Waspik door Ad van Sleuwen een cd uitgereikt waarop de drie organisten de orgels laten klinken in werken die zij ook tijdens de excursie zullen spelen. Deelnemers zijn vanaf 10.00 uur welkom in de Hervormde Kerk in Sprang. De excursiebijdrage, inclusief programmaboekje en cd, bedraagt € 20 per persoon. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden door het sturen van een mail aan excursie@brabantorgel.nl onder vermelding van het aantal deelnemers.

 

© 2016 beeld Wim van der Ros