Voorjaarsexcursie Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel naar Deventer

orgel lebuinuskerk deventer

Op zaterdag 13 mei houdt de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel (SBNO) haar traditionele voorjaarsexcursie c.q. donateursdag. Die vindt dit keer plaats in Deventer. De organisten van deze dag zijn Cees van der Poel en Sander van den Houten.

Text Example

advertentieHet programma begint tussen 10.00 en 10.45 uur in de Bergkerk (Bergkerkplein 1) met ontvangst met koffie en thee thee. Aansluitend wordt het Holtgräve-orgel uit 1843 na een toelichting bespeeld door de beide organisten van deze dag.

Na de lunch op eigen gelegenheid wordt de excursie om 13.30 uur vervolgd in de Broederenkerk aan de Broederenstraat 18. Hier wordt het Ibach-orgel (1868, reconstructie 2014) toegelicht en wordt het instrument bespeeld met literatuur.

Lees ook
Ibach-orgel Broederenkerk Deventer gereconstrueerd

Het slot van deze dag vindt plaats in de Lebuinuskerk. Adviseur Gerrit Hoving geeft om 15.00 uur een toelichting op Holtgräve-orgel uit 1839, gevolgd door een bespeling door Van der Poel en Van den Houten. Na afloop is er een nazit met koffie en thee.

Alle kerken liggen op loopafstand van elkaar en van het station.

Lees ook
Gerestaureerd Holtgräve-orgel Lebuïnuskerk Deventer opnieuw in gebruik

Aanmelden
De deelname aan de excursie kost € 30 voor SBNO-donateurs, niet-donateurs betalen € 35,00. Aanmelden kan op info@sbno.org onder vermelding van wel/geen donateur, naam, adres en het aantal deelnemers.

De aanmelding wordt definitief na betaling van de bijdrage op rekening NL06 INGB 0003 0927 57 onder vermelding van ‘voorjaarsexcursie’, aantal personen, naam en adres. Het is ook mogelijk om na aanmelding in de Bergkerk te betalen. In deze kerk wordt het programmaboek aan de deelnemers uitgereikt.