Voorjaarsexcursie Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel naar Dordrecht

Het orgel in de Trinitatiskapel te Dordrecht | © foto Bart van Buitenen

Op zaterdag 7 mei houdt de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel (SBNO) haar traditionele voorjaarsexcursie en donateursdag. Dit keer worden vier orgels in drie kerken in de binnenstad van Dordrecht bezocht.

Text Example

advertentieDe excursie begint tussen 10.30 uur en 11.00 uur met ontvangst met koffie en thee in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216. Na een toelichting bij de laatste werkzaamheden aan het Maarschalkerweerd-orgel uit 1899 zal de organist van deze dag, Rien Donkersloot, het orgel bespelen.

Middagprogramma

Na vrije tijd voor de lunch (op eigen gelegenheid) wordt de excursie om 13.30 uur vervolgd in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 22. Hier wordt het Wolfferts/Scholgens & Van den Haspel-orgel toegelicht door Bart van Buitenen en wordt het instrument bespeeld met literatuur.

Het slot van deze dag vindt vanaf 15.00 uur plaats in de Grote Kerk. De beide orgels, van Kam en Verschueren, worden ook hier toegelicht en bespeeld. Na afloop is er een ‘nazit’ met koffie en thee.

De drie kerken liggen op loopafstand van elkaar en het station.

Aanmelden

Deelname kost € 25 voor donateurs van de SBNO of € 30 voor niet-donateurs. Aanmelden bij voorkeur op info@sbno.org of telefonisch bij de administratie, mevr. Roozeboom (06-87614984), onder vermelding van wel/geen donateur, naam, adres en het aantal deelnemers.

Aanmelding is definitief na betaling op rekening NL06 INGB 0003 0927 57 onder vermelding van ‘voorjaarsexcursie’, aantal personen, naam en adres. Het is ook mogelijk om na aanmelding in de Augustijnenkerk te betalen. Daar wordt ook het programmaboek aan de deelnemers uitgereikt.