Wilbert Berendsen benoemd tot stadsorganist Doesburg

wilbert berendsen doesburg

Wilbert Berendsen is benoemd tot stadsorganist van Doesburg. Hij kreeg het bijbehorende ere-certificaat dinsdag 15 december overhandigd door burgemeester Gosse Noordewier voor wie het op dat moment zijn laatste collegevergadering in functie was.

Text Example

advertentie 

Het College van Burgemeesters en Wethouders van Doesburg heeft Berendsen aangesteld in deze onbezoldigde functie. In de komende maanden zal worden afgesproken welke eductieve en muzikale rollen hij als stadsorganist zal gaan vervullen.

 

Zijn eerste optreden als stadsorganist zal zijn op vrijdag 18 december 2015, wanneer de nieuwe burgemeester van Doesburg, mevrouw Loes van der Meijs, zal worden geïnstalleerd. Berendsen zal de bijzondere raadvergadering dan muzikaal omlijsten.

 

Wilbert Berendsen (*1971) is sinds 2012 cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, en als zodanig de vaste bespeler van het monumentale Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij doceert aan de Muziekschool Oost-Gelderland en de kerkmuziekopleiding van de Protestantse Kerk in Nederland en heeft ook een privé-lespraktijk. Daarnaast treedt hij op als concertorganist, begeleider en continospeler en dirigeert hij enkele koren.

 

Zie ook

Wilbert Berendsen benoemd in Doesburg – 29/05/2012
Gemeente Doesburg

 

© 2015 fotografie Gemeente Doesburg

3 Comments

 1. Gefeliciteerd Wilbert Berendsen!
  Alleen jammer dat het een onbezoldigde functie is. Blijkbaar mag het allemaal niks kosten. Leuk van die titel. Vroeger had je Sweelinck en Klaas Bolt, Albert de Klerk: dat waren nog echte stadsorganisten. Het lijkt wel of iedereen nu stadsorganist kan worden, maar wat maakt het uit: de titel is leuk, je krijgt geen vergoeding voor de extra dingen, en uiteindelijk wordt je toch als amateur behandeld hier in Nederland…

  • Helemaal mee eens, het is voor kerkmuzikanten veelal liefdewerk oud papier daarom zijn er bijna geen kerkmuziek en orgelstudenten meer en diegenen die er zijn vertrekken naar verre oorden zoals Scandinavie, Duitsland e.d.
   Maar daarom toch van harte Wilbert. Ed Kiel

   • Ik geef die organisten en kerkmusici die naar betere landen gaan groot gelijk! Het lijkt wel gekkenwerk in Nederland! En niemand doet iets, zelfs de grootse nederlandse organistenvereniging niet, die zelfs het predikaat koninklijk heeft… In één woord: amateurs!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.