Winnaars Orgelnieuws.nl-fotowedstrijd bekend

Text Example

advertentieOnder de titel ‘ Mens & Orgel’ organiseerde de redactie van www.orgelnieuws.nl een fotowedstrijd op de Nationale Orgeldag 2010 op 11 september. De digitale redactiebrievenbus stroomde vol met ettelijke megabytes van de 26 ingezonden foto’s. De jury had er een aardige kluif aan, maar is inmiddels zover dat zij de resultaten bekend kan maken.

De foto’s werden beoordeeld door de jury bestaande uit Dick Sanderman, organist/componist, amateurfotograaf; Peter Sneep, journalist Nederlands Dagblad en Gérard van Betlehem, fotograaf/vormgever, namens de redactie van orgelnieuws.nl

Bij de beoordeling werd uiteraard gekeken naar de fotografische kwaliteiten. En niet in het minst werd er door de jury op gelet of de foto voldoet aan het thema ‘Mens & Orgel’ en hoe dat thema in beeld is gevangen. Voor één foto heeft de jury een uitzondering gemaakt: de ‘onmenselijke’ foto van het orgel en de tandartsstoel. De foto zou perfect zijn geweest als ook de tandarts en de patiënt te zien zouden zijn. De jury vond het beeld echter zo bijzonder dat het de maker toch een derde plaats oplevert.

De winnaars zijn

Eerste prijs Het meisje met het miniorgel

Bert Veening

Tweede prijs Jeugdige interesse in orgelbouw

Freek ten Seldam, Rhenen

Derde prijs Orgel en tandartsstoel (Lutherse Kerk, Weesp)

Fons Brouwer, Weesp

Wat krijgen zij (naast de spreekwoordelijke eeuwige roem)

Eerste prijs: ‘Verrassings orgelpakket’ samen- en beschikbaar gesteld door Den Hertog, Houten.

Tweede prijs: twee orgelcd’s beschikbaar gesteld door www.orgelnieuws.nl


Derde prijs: een orgelcd beschikbaar gesteld door www.orgelnieuws.nl

De drie zegevierders worden door de redactie benaderd voor de overhandiging van hun prijs.

© 2010 www.orgelnieuws.nl