Workshop ‘Eenvoudige muziek mooi neerzetten’ in Meerkerk

Zaterdag 11 april wordt in de Ichthuskerk te Meerkerk een workshop voor amateurorganisten georganiseerd. Gerben Mourik zal de deelnemers begeleiden bij het ‘mooi neerzetten’ van eenvoudige muziek. 

Text Example

advertentie 

De workshop is een initiatief van de Stichting Orgelconcours Zederik die al een aantal jaren, anders dan de naam doet vermoeden, geen concoursen meer, maar workshops voor amateurorganisten organiseert. Daarbij gaat het vaak om praktische onderwerpen als gemeentezangbegeleiding en registreren.

 

Bewust

Dit jaar is gekozen voor de kunst om van betrekkelijk eenvoudige muziek ook echt mooie muziek te maken. Omgaan met tempo, registratie, interpretatie, articulatie en dynamiek zijn zaken waar Gerben Mourik de deelnemers bewust van wil maken.

 

Pachelbel

De workshop wordt gehouden aan de hand van koraalpartita’s van Johann Pachelbel. Deelnemers krijgen de opdracht om vier variaties met het bijbehorende koraal uit één van deze zeven partita’s thuis voor te bereiden.

 

Aanmelden

De workshop duurt van 13.30 uur tot circa 16.30 uur. Het cursusinstrument is het Van Vulpen-orgel uit 2001 (13/IIP) in de Ichthuskerk, Burg. Sloblaan 23 in Meerkerk. Aanmelden kan nog tot 31 maart. Deelname kost € 15 (inclusief consumptie) voor zowel actieve deelnemers als toehoorders.

 

Meer informatie

Stichting Orgelconcours Zederik

 

© 2015 beeld www.orgelfoto.nl