Zes deelnemers door naar finale Ambitus Orgelconcours

ambitus orgelconcours

Zes deelnemers aan het Ambitus Orgelconcours mogen door naar de finale in de Haarlemse Bavo in juni. Zaterdag 11 februari speelden twaalf organisten de halve finale van het jongerenconcours in de Grote of Maria  Magdalenakerk te Goes. De jury koos uit elk van de twee leeftijdscategorieën drie winnaars.

Text Example

advertentieIn beide categorieën – tot en met 16 jaar en 17 tot en met 21 jaar – speelden zes deelnemers. Zij konden zelf een keuze maken uit muziek van de Noord-Duitse school muziek en Franse romantiek. Daarvoor stond hen het Marcussen-orgel tot hun beschikking. Het concours heeft elke ronde een andere jury en bestond dit keer uit Ton Koopman, Jaap Zwart, Sietze de Vries en Hayo Boerema.

Winnaars
Tot winnaars in de categorie tot en met 16 jaar werden uitgeroepen:

  • Rik Melissant (16)
  • Steven Knieriem (14)
  • Auke Kieviet (15)

Van de categorie 17 tot en met 21 jaar gaan door naar de volgende ronde:

  • Martien de Vos (20)
  • Leendert Verduijn (19)
  • Jos Maters (18)

Finale
De zes deelnemers spelen de finale op zaterdag 24 juni plaats op het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk te Haarlem. Binnen elke categorie zijn diverse prijzen te winnen, waaronder een geldbedrag, een bedrag voor studie en een aantal concerten. De jury bestaat uit Nederlandse toporganisten en wisselt per ronde. Ook is er een publieksprijs. Tijdens het concours krijgen de deelnemers een coachingstraject aangeboden.

 

Lees meer

 

© 2016 beeld Jan den Ouden