Zomervakantieorgelfotowedstrijd 2013. De uitslag …

Text Example

advertentieEvenals in voorgaande jaren organiseerde Orgelnieuws.nl een zomerse orgelfotowedstrijd. De digitale redactiebrievenbus stroomde vol met ettelijke megabytes aan ingezonden vakantievreugde. De jury had er een aardige kluif aan, maar is inmiddels zover dat zij de resultaten bekend kan maken.


Het digitaal vastgelegde zomervakantieorgelgeluk werd dit jaar beoordeeld door een jury bestaande uit Dick Sanderman, Wim van der Ros en Gérard van Betlehem. De inzendingen werden bekeken op originaliteit, creativiteit of gewoon de perfecte orgelfoto.

Twee winnaars

Dit jaar geen eerste, tweede of derde plaatst, maar twee winnaars en twee eervolle vermeldingen. Die winnaars zijn Albert van Helden en David de Jong met hun foto’s van respectievelijk de Basilique Saint-Pièrre in Luxeuil-les-Bains (F) (foto boven) en de Mosteiro de Santa Cruz in Coimbra (P) (foto hieronder). De beide winnaars onvangen een pakket van vier cd’s.

Mosteiro de Santa Cruz in Coimbra (P)

David de Jong

Eervolle vermeldingen

Naast de twee winnende foto’s vond de jury ook twee andere foto’s het vermelden waard: de Dom van Pienza (I) door René Troost en de concertfoto vanuit de Grote of St. Bavokerk in Haarlem door Herman Zomer. Beide eervol vermelde fotografen krijgen een pakket van twee cd’s toegestuurd.

Duomo di Pienza (I)

René Troost

Orgelconcert in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem

Herman Zomer

Fotogalerij

Binnenkort zullen de foto’s van de winnaars, de eervolle vermeldingen (met juryrapport) en alle andere inzendingen te zien zijn op een speciale ‘eregalerij’. Hou de aankondiging op www.orgelnieuws.nl in de gaten!

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2103 fotografie www.orgelnieuws.nl