Zomervakantieorgelfotowedstrijd 2014 kent vier winnaars

De jaarlijkse Zomervakantieorgelfotowedstrijd van Orgelnieuws.nl kent dit jaar vier winnaars. Bij de jury scoorden de foto’s van Pieter Dijksman, Marc den Heijer, Ronald IJmker en Edwin Schalk  als beste van de bijna veertig inzendingen. Niet het perfecte statieportret van een orgel maar creativiteit was de opdracht aan de deelnemers van editie 2014.

Text Example

advertentie 

Het orgel op de vakantiebestemming moest op creatieve wijze worden vastgelegd met smartphone, tablet, compactcamera of wat voor fotograferend apparaat dan ook. Gebruik van apps voor speciale effecten, Instagram, Hipstamatic, een ‘orgelselfie’? Allemaal toegestaan.

Kwaliteit

Niet iedereen had zich helemaal aan de opdracht gehouden, waardoor er toch veel ‘standaard’ orgelfoto’s binnenkwamen. Evenwel niets dan lof aan alle deelnemers, want over het algemeen was de kwaliteit duidelijk hoger dan de voorgaande jaren.

Jury

De deskundige jury bestond dit jaar uit Anjo de Haan (freelance fotograaf, fotograaf fotopersbureau ANP), Dick Sanderman (organist, componist, fotograaf) en Gérard van Betlehem (vormgever, fotograaf, redacteur Orgelnieuws.nl). Ze beoordeelden de inzendingen hun artistieke en technische merites. Het leverde maar liefst vier winnaars op, ze kregen alle vier een even hoge gemiddeld score.

Hier komen ze dan, de vier winnende foto’s in alfabetische volgorde van fotograaf:

 

Pieter Dijksman

Müller-orgel, Grote of Sint-Bavokerk, Haarlem

Pieter Dijksman

 

Marc den Heijer

Zeilhuber-orgel (Evangelien-Orgel), Abteikirche Sankt Lorzens, Kempten (D)

Marc den Heijer

 

Ronald IJmker

Steendam-orgel, Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) ‘De Opgang, Hoogeveen

 

Ronald IJmker

 

 

Edwin Schalk

Müller-orgel, Grote of Sint-Bavokerk, Haarlem

 

Edwin Schalk

 

 

De winnaars ontvangen binnenkort niet alleen de Nederlandse Orgelkalender 2015 maar ook een pakket cd’s. De winnende foto’s, met jurybeoordeling, en alle overige inzendingen van de Zomervakantieorgelfotowedstrijd 2014 zullen binnenkort te zien zijn op de website www.orgelfotowedstrijd.nl.

 

 

© 2014 www.orgelnieuws.nl