9 juni | Paul Damjakob in Oudewater

Zaterdag 9 juni zal de Duitse organist Paul Damjakob een concert geven op het Kam-orgel (1840) in de Grote- of St.-Michaelskerk te Oudewater. Damjakob was meer dan 40 jaar organist van de Dom in Würzburg (D), hij bespeelde daar het beroemde Klais-orgel.

Paul Damjakob zal naast eigen werk (o.a. 3 Ouvertures, Concerto en Pontifikal-March) werken van Buxtehude (Toccata in F), Bach (Preludium & Fuga), Reger (Benedictus) en Ahrens (Te Deum) ten gehore brengen. Ook zal hij improviseren over een thema van Gerben Mourik.

De aanvangstijd van dit concert is 20.00 uur (de deuren gaan om 19.30 open), en de toegang is € 6.

Na het concert zullen cd’s van de organist te koop worden aangeboden.

Voor het volledige programma: www.gerbenmourik.nl

[advertentie]

© 2007 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.