Deelnemers Schnitger Orgelconcours 2021 bekend

Het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in de Grote Sint-Laurenskerk te Alkmaar | © foto Gérard van Betlehem

De deelnemers aan het Internationaal Schnitger Orgelconcours in Alkmaar zijn bekendgemaaakt. Tien kandidaten zijn toegelaten tot de eerste ronde. Daaronder zijn twee Nederlandse organisten.

Voor het concours hadden zich 32 jonge musici uit 17 landen aangemeld. Zij werden in de voorronde aan de hand van opnamen beoordeeld door een voorjuryleden Pieter van Dijk, Tjeerd van der Ploeg en Frank van Wijk. Zij selecteerden deze tien kandidaten:

Adam Detzner (USA). Gabriel Dissenha (Brazilië), Chaerin Hong (Zuid Korea), Sunkyung Noh (Zuid Korea), William Peart (Verenigd Koninkrijk), António Pedrosa (Portugal), Stephan Pollhammer (Oostenrijk), Jochem Schuurman (Nederland), Eszter Szedmák (Hongarije) en Martien de Vos (Nederland).

Het Schnitger Orgelconcours begint vrijdag 18 juni en duurt tot en met vrijdag 25 juni. De drie rondes worden gespeeld op de beide orgels van de Grote Sint-Laurenskerk en het orgel van de Kapelkerk in Alkmaar. Bijzondere aandacht is er dit jaar voor werk van de dit jaar 400 jaar geleden overleden componist Sweelinck.

Lees ook
14e Internationaal Schnitger Orgelconcours Alkmaar in juni 2021

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.