In serie EO-podcasts gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met bekende organisten

Podcastserie ‘Alle registers open’. Willeke Smits en presentator Elsbeth Gruteke bij het Willis-orgel in de Hooglandse Kerk in Leiden

In een nieuwe serie podcasts ‘Alle registers open’ gaat EO-presentatrice Elsbeth Gruteke in gesprek met bekende Nederlandse organisten. De podcasts zijn te beluisteren bij NPO Radio 4.

Eerder dit jaar maakte Sander Zwiep voor NPO Radio 4 al een serie podcasts over het orgel. Toen stonden vooral de instrumenten centraal. Elsbeth Gruteke gaat in deze nieuw reeks juist in gesprek met de beroepsmatige bespelers van het instrument.

‘Wie zijn de mannen en vrouwen die vaak verborgen zitten achter het kolossale instrument? Wat inspireerde hen om orgel te gaan spelen en welke betekenis heeft de muziek voor hen?’

De eerste twee afleveringen van ‘Alle registers open’ zijn vanaf deze week al te beluisteren. In deel 1 spreekt Gruteke in de Hooglandse Kerk met Willeke Smits. In de tweede aflevering is Geert Bierling te gast in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven.

🔗 NPO Radio 4

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.