Leidse Orgeldag 2019 op zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1  juni 2019 vindt voor de 35e keer de jaarlijkse Leidse Orgeldag plaats. Tijdens een zestal korte concerten van een half uur zullen evenzoveel orgels in de Leidse binnenstad klinken. 

Het openingsconcert is om 10.00 uur in de Pieterskerk, waar Leo van Doeselaar het Van Hagerbeer-orgel zal bespelen. Om 11.00 uur zal organist Casper de Jonge het Mitterreither-orgel in de Lokhorstkerk laten klinken. Om 12.00 uur bespeelt Geerten van de Wetering het Flentrop-orgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Aan dit concert wordt ook medewerking verleend door Arthur Klaassens op lupofoon.

In de lunchpauze zal Levina Pors van 13.00 uur tot 13.30 uur een concert verzorgen op het stadhuiscarillon. Om 14.00 uur wordt het vierde orgel van de dag, het De Swart/Van Hagerbeer-orgel in de Hooglandse Kerk (zie foto), bespeeld door Willeke Smits.

Om 15.00 uur bespeelt Henk Gijzen het orgel in de Marekerk, waarna de dag om 16.00 uur door Jan Verschuren wordt afgesloten op het Maarschalkerweerd-orgel in de Hartebrugkerk.

De toegang tot de concerten is gratis; wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. De organisatie is in handen van Stichting Orgelstad Leiden.

Meer informatie
www.stichtingorgelstadleiden.nl

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.