Les orgues de Paris [BOEK]

Béatrice de Andia & Jean-Louis Coignet & Michel le Moël – Les Orgues de Paris. Evolution, technique et esthétique de l’orgue; l’Organiste dans la société et la musique; Dictionnaire des orgues de Paris.

Klik hier om dit artikel te bestellen

Het rijk geïllustreerde boek beschrijft uitgebreid (uiteraard geheel in het Frans) de ontwikkeling, techniek en de esthetiek van het orgel in Parijs en de rol van zijn bespelers in het (muziek)leven door de eeuwen heen.

Het laatste deel van het boek is een inventarisatie opgenomen van de ongeveer 300 orgels die Parijs telt, gerangschikt op arrondissement. Van elk orgel is de actuele dispositie opgenomen, compleet met klavieromvang, koppelingen, tredes en tractuursysteem. De bouw, verbouw en restauratiegeschiedenis wordt beknopt weergegeven met jaartallen en de namen van de orgelbouwers die eraan gewerkt hebben.

Van een groot deel van de orgels zijn foto’s opgenomen in het boek. De meeste zwart-wit. Bijzonder fraai zijn de 50 paginagrote (!) kleurenfoto’s van de belangrijkste orgelkassen. Het maakt de uitgave als kijkboek ook aantrekkelijk voor wie de Franse taal niet machtig is.

256 blz., luxe gebonden, hard kaft met full colour stofomslag , 28,5 cm x 25 cm – Bestelnummer 2913246540 – € 40,00

Klik hier om dit artikel te bestellen

© 2007 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.