Nieuwe eigenaar voor boek- en muziekhandel Boeijenga

Boek- en muziekhandel Boeijenga Music in Leeuwarden gaat over in andere handen. Per 1 januari 2014 zal Jochem Schuurman (24), op dit moment een van de medewerkers, de winkel aan het Zuidvliet 8 in Leeuwarden overnemen van de huidige eigenaar, Wybe Sierksma.

Boeijenga is een gevestigde naam als speciaalzaak op het gebied van boeken en muziek voor en over orgel en orgelmuziek. Het familiebedrijf werd in 1887 opgericht en was gevestigd in Sneek. Toen Fedde Boeijenga (de vierde generatie) in 2004 plotseling overleed, werd het bedrijf onder de naam Boeijenga voortgezet door Wybe Sierksma. In 2005 verhuisde Boeijenga naar een historisch pand in Veenhuizen.

Onder leiding van Sierksma werd de uitgeverstak van het bedrijf verder uitgebouwd. De winkel is al weer enige tijd gevestigd in Leeuwarden.

De uitgeversactiviteiten blijven onder de naam Boeijenga Music Publications in handen van Wybe Sierksma.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.