Orgel voor Cambridge te zien tijdens open dag Flentrop

Op zaterdag 4 juni houdt Flentrop Orgelbouw een open dag in de werkplaats in Koog aan de Zaan. Die dag zal er onder meer een nieuw orgel voor Cambridge te zien en te beluisteren zijn.

Binnenkort verlaat het nieuwe orgel voor Sidney Sussex College de werkplaats van de Zaanse orgelmakers. Voordat het instrument (27/IIP) naar Engeland wordt verscheept, krijgt het publiek de kans om in Nederland alvast met het orgel kennis te maken.

In werkplaats ‘De Koog’ staat het orgel speelklaar opgesteld. Medewerkers van Flentrop zullen niet alleen uitleg bij het orgel geven, maar ook over hun vak vertellen. Het orgel zal ook enkele malen worden bespeeld.

De open dag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Bezoekers worden onthaald met koffie of thee. De werkplaats is gelegen aan de Parallelweg 10 te Koog aan de Zaan. Het kantoor en de pijpenmakerij in Zaandam zijn die dag gesloten.

 

© 2016 beeld Googlemaps

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.