Orgelreis Nederlands- & Belgisch-Limburg

Het Pereboom & Leijser-orgel in de Sint-Lambertuskerk te Neeritter | © 2019 foto Gérard van Betlehem

Op dinsdag 3 juli vindt er in Nederlands- en Belgisch-Limburg een orgelreis plaats. De tocht voert per touringcar langs vijf kerken in Neeritter (foto), Roermond en Tongeren.

Belangstellenden kunnen kiezen uit twee mogelijke routes. Bij route A is de deelnemer alleen luisteraar, bij route B kan hij of zij de orgels ook zelf bespelen. Medewerkende organisten zijn Peter Maus, Luc Ponet, Jean-Pierre Steijvers en Craig Cramer.

Deelname kost € 110 per persoon. Er geldt een minimum van 30 en een maximum van 50 deelnemers.

De orgelreis is een gezamenlijk project van Davidsfonds Cultuurreizen/Omnia Travel, Het Orgel in Vlaanderen en De Vrienden van het Le Picard-orgel in Tongeren.

Meer informatie en inschrijven
Website Omnia Travel

 

Beeld © 2018 Gérard van Betlehem

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.