Orgelspeeldag in Rotterdam-Noord op zaterdag 28 september

orgelspeeldag rotterdam 2019

Op zaterdag 28 september organiseert Rotterdam Orgelstad (ROS) haar jaarlijkse orgelspeeldag voor amateurorganisten. Dit jaar staan vijf orgels in Rotterdam-Noord ter beschikking.

ROS selecteerde orgels in Hillegersberg, Schiebroek, Overschie en Noord. De instrumenten zijn te bespelen tussen 10.00 uur en 13.00 uur. De vaste bespelers treden op als gastheer.

Aanmelden voor deelname is wel noodzakelijk, het formulier daarvoor kan worden opgevraagd via ROSorgelbespelingen@gmail.com. Na 1 september wordt de indeling gemaakt en aan de spelers doorgegeven. Er wordt per half uur een bijdrage gevraagd van € 10, ter plaatse te voldoen. Publiek is eveneens welkom bij de bespelingen.

 

© 2019 beeld Rotterdam Orgelstad / ORGELNIEUWS

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.