Orgelspeeldag in vijf Rotterdamse kerken

Op zaterdag 2 juni organiseert Rotterdam Orgelstad (ROS) haar jaarlijkse speeldag voor amateurorganisten. Dit jaar staan vijf orgels open voor bespeling.

ROS selecteerde orgels in Hillegersberg, Overschie, Centrum en Delfshaven, waaronder de recent overgeplaatste orgels in de Fonteinkerk en de Pauluskerk. De orgels zijn te bespelen tussen 10.30 uur en 15.00 uur.

  • Hillegondakerk Hillegersberg – Abraham Meere-orgel (1830, 23/IIP). Gastheer: Aad van der Hoeven
  • Grote Kerk Overschie – Van der Kleij-orgel (1910, 25/IIP). Gastheer: Jan Teeuw
  • Fonteinkerk Hillegersberg – Pels-orgel (33/IIP), in de nieuwe kerk geplaatst in 2017 door Van Vulpen, Gastheer: Eric van Dalum
  • Pauluskerk Centrum – Flentrop-orgel (1950, 13/IIP), overgeplaatst naar de Pauluskerk in 2017,. Gastheer: Jan Blankers
  • Pelgrimvaderskerk Delfshaven – Witte-orgel (1855, 23/IIP). Gastheer: Gerard van der Zijden.

Aanmelden voor deelname is wel noodzakelijk en kan per mail aan webmaster@rotterdamorgelstad.nl. Op de website van ROS komt te zijner tijd een schema met vrije plaatsen en informatie over de orgels.

Het bespelen van de orgels is gratis en publiek is welkom. In De Doelen dezelfde dag en tijd eveneens een speeldag plaats op het vijftigjarige Flentrop-orgel. Dat orgel is inmiddels volgeboekt, maar het is wel mogelijk om te komen luisteren.

 

© 2018 beeld Rotterdam Orgelstad

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.