Orgeltocht langs vijf kerken in Soest

Op zaterdag 8 juli wordt in Soest de derde locale Orgeltocht gehouden langs een vijftal kerken. De orgels worden gepresenteerd met bespelingen door onder anderen Jan Jansen, Gert Muts en Ferdinand Snippen.

De tocht begint om 10.00 uur bij de kerk van het Apostolisch Genootschap, waar een orgel (22/IIP) van de orgelbouwwerkgroep ‘Con Amore’ staat. Ferdinand Snippen en twee andere organisten zullen het instrument demonstreren. Vooraf is er vanaf 9.30 uur ontvangst met koffie. Het ochtendprogramma wordt vervolgd in de Christelijke Gereformeerde Kerk waar Tjalling Roosjen het Flaes & Brünjes-orgel (1861, 9/IIP) zal bespelen.

Orgelpromenade
Tussen de middag is er gelegenheid tot het gebruiken van een eenvoudige lunch in De Open Hof terwijl Gert Muts op het Nijsse-orgel (1997, 16/IIP, zie foto) een ‘promenadeconcert’ met jazzmuziek speelt.

Middagprogramma
In de middag zal Gert Muts het orgel van de H.H. Petrus en Pauluskerk (Maarschalkerweerd 1860 / Elbertse 1944/1970, 20/IIP) bespelen, waarna het slotconcert plaatsvindt in de Wilhelminakerk. Jan Jansen zal daar de beide beide orgels presenteren: een instrument van Pels & Van Leeuwen (1970, 22/IIP) en een positief van Van Vulpen (1959, 5/IaP). De tocht wordt rond afgesloten met een drankje.

Praktische informatie
De Derde Orgel Tocht Soest is zowel per auto als per fiets af te leggen. Het startpunt bij de kerk van het Apostolisch Genootschap (Talmalaan 44, 3761 AN Soest) ligt op 200 meter afstand van station Soestdijk. De toegang is vrij. Deelnemers krijgen een boekje met disposities en programma’s.  Ter bestrijding van de onkosten wordt een collecte gehouden.

 

Meer informatie

www.datadidact.nl/orgeltocht/soest.html

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.