VOGG-excursie naar Gradussen-orgel GerGem Nieuw-Beijerland

Nieuw Beijerland Ger Gem Gradussen-orgel

Op zaterdag 24 maart belegt de afdeling West van de VOGG een excursie naar het onlangs in gebruik genomen Gradussen-orgel in de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nieuw-Beijerland. De excursiemiddag wordt gecombineerd met een korte huishoudelijke jaarvergadering.

Het orgel in kerkgebouw De Kandelaar werd in december vorig jaar in gebruik genomen. Het instrument is met een groot deel historisch materiaal (1877)  van orgelmaker Gradussen gebouwd achter een orgelfront uit 1921 naar een ontwerp van Tjeerd Kuipers. Restauratie en uitbreiding werden uitgevoerd door Adema’s Kerkorgelbouw te Hillegom.

Lees ook
Gereformeerde Gemeente Nieuw-Beijerland neemt Gradussen-orgel in gebruik

De middag begint om 14.00 uur met een korte huishoudelijke vergadering. Aansluitend zal  Henk C. de Gelder, een van de organisten van De Kandelaar, het orgel presenteren. Daarna is er voor de aanwezigen alle gelegenheid voor vrij spel.

De kerk is gelegen aan de Dorpsgaard 1 te Nieuw-Beijerland en is goed bereikbaar via de N217 richting Goudswaard.

 

© 2018 fotografie Sander Booij

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.