Wandelen aan de hand van Sweelinck

In het kader van het Sweelinck-jaar 2012 nam het Gesualdo Consort Amsterdam in samenwerking met Gilde Amsterdam het initiatief tot de ‘Sweelinck Stadswandeling’.

Onder leidng van een gids wordt een wandeling gemaakt door het Amsterdam van Sweelinck rond 1600, een roerige tijd waarin de stad uitgroeide van een geïsoleerde kleine middeleeuwse stad tot het centrum van de wereld. De tocht voert langs plaatsen die Sweelinck met eigen ogen gezien heeft of kan hebben, zoals de plek waar zijn woonhuis heeft gestaan en zijn levenslange werkplek en laatste rustplaats, de Oude Kerk.

De wandeling duurt ongeveer twee uur en gaat tot en met april 2013 elke dag om 11.00 uur en 14.00 uur van start.

De kosten bedragen € 10 per persoon. Reserveren kan via www.gildeamsterdam.nl of telefoonnummer 020-6251390.

[ingezonden mededeling]

© 2012 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.