02|10 Concert voor behoud Marcussen Moerdijk

Text Example

advertentieOp zaterdag 2 oktober om 15.00 uur vindt er in de St.-Stephanuskerk te Moerdijk een concert plaats rond het Marcussen-orgel. Het orgel zal worden bespeeld door Stephen Taylor, organist van de Nicolaïkerk te Utrecht. Hij zal tevens een lezing houden over de bijzondere kenmerken van de orgels van de Deense orgelbouwer Marcussen.

Dit concert is de eerste activiteit van de Stichting Behoud Marcussen Orgel Moerdijk en de start van een geldinzamelingsactie om het unieke Marcussenorgel van Moerdijk te redden.

Omdat de St.-Stephanuskerk binnen afzienbare tijd wordt gesloten, is de wens ontstaan om het orgel te verplaatsen naar de St.-Joannis Baptist kerk te Klundert.

De Stichting heeft zich tot doel gesteld om fondsen bij elkaar te brengen voor de verplaatsing van het orgel en voor het onderhoud in de komende tien jaar.

Het orgel is destijds door de Deense regering geschonken en door het Rampenfonds als onderdeel van de wederopbouw van Moerdijk aan de St.-Stephanuskerk toegewezen. Naast een belangrijke cultuurhistorische waarde is er een grote emotionele waarde aan het instrument verbonden. Door de verplaatsing naar Klundert blijft dit unieke erfgoed bewaard voor de provincie Noord-Brabant.

Vele belangrijke Brabanders hebben zich aan het Comité van Aanbeveling verbonden, waaronder de Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant en de Burgemeester van Moerdijk. Ook de Deense ambassadrice in Nederland en de wereldvermaarde musicus Dr. Gustav Leonhardt maken van het comité deel uit.

Na afloop van het concert kan onder het genot van een drankje worden nagepraat met alle betrokkenen en bestaat de mogelijkheid om zich als sponsor en donateur aan te melden.

Voor meer informatie

www.marcussenorgel-moerdijk.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Gérard van Betlehem