04-11|09 Derde Internationale Sweelinck Festival

Text Example

advertentieVan 4 tot en met 11 september 2010 organiseert Stichting Muziek in de Oude Kerk voor de derde keer het Internationale Sweelinck Festival.

Het Sweelinck Festival bestaat uit een concours, concerten en masterclasses rond de muziek van Jan Pietersz. Sweelinck, zijn tijdgenoten en leerlingen.

Jan Pieterszoon Sweelinck geldt als de grootste componist in de geschiedenis van de Noordelijke Nederlanden. Hij was meer dan veertig jaar werkzaam in de Oude Kerk te Amsterdam.

Hart van het festival is een concours voor jonge organisten. Uit meer dan vijftig inzendingen uit de gehele wereld zijn negen finalisten gekozen, die door een jury onder voorzitterschap van Gustav Leonhardt zullen worden beoordeeld.

De winnaar ontvangt een geldprijs en krijgt de mogelijkheid om concerten te geven in heel Europa.

Het festival wordt op zaterdag 4 september geopend door de burgemeester van Amsterdam, Mr. Eberhard van der Laan.

Tijdens het openingsconcert wordt de Sweelinckprijs uitgereikt aan organist Reitze Smits vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur in Nederland.

Ook zal die avond een nieuw orgel in gebruik worden genomen. Dit orgel is door de Italiaanse orgelbouwer Nicola Puccini gebouwd in de stijl van het zeventiende-eeuwse Toscane.

Meer informatie over het festival vindt u op de volgende website

www.sweelinckorgancompetition.com

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.orgelnieuws.nl