04|07 – Open Orgeldag in Zwolle

Tien kerken in Zwolle doen zaterdag 4 juli mee met de Open Orgeldag Zwolle. Bezoekers kunnen tussen 11.00 uur en 15.30 uur de orgels bekijken, beluisteren én soms ook bespelen.  Daarnaast zijn er concerten en wordt een lezing gegeven over Maarschalkerweerd.

Text Example

advertentie 

Aan de open orgeldag doen mee: Grote- of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Doopsgezinde kerk, Lutherse Kerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Plantagekerk, Dominicanenkerk en de Opstandingskerk.

 

Naast de openstelling van de kerken is er ook een aantal activiteiten georganiseerd. Zo geeft Toon Hagen om 12.30 uur een wandelconcert in de Grote- of St. Michaëlskerk. Om 14.30 uur geeft Jos Laus in de O.L.V.-basiliek een lezing over Michaël Maarschalkerweerd en zijn betekenis voor de ontwikkeling van orgels en die voor het orgel in Zwolle in het bijzonder.

 

Slotconcert
Toon Hagen verzorgt traditiegetrouw het slotconcert van deze dag. Dat vindt – geheel in het teken van het Michaël Maarschalkerweerdjaar – plaats op het Maarschalkerweerd-orgel in de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek.

 

 

Deelname aan de Open Orgeldag in Zwolle is gratis. Meer informatie over de activiteiten, locaties en orgels is te vinden op www.openorgeldagzwolle.nl

 

© 2015 beeld: Gérard van Betlehem